Var kreativ med din trädgård

Även om det är slutet av januari så är det inte fel att tänka och planera sin trädgård. Det finns dessutom alltid saker att göra i trädgården oavsett vad det är för månad. Du som vill ha hjälp med din trädgård kan få det av en trädgårdsmästare Enköping. Annars kan du hitta bra inspiration på nätet. Att planera vad du ska plantera och var, det är en rolig sak att göra om kvällarna, även om det är snö ute. 

Vad göra i trädgården under februari?

Snart är det februari och trädgården ligger lite i vila. Men det är nu du kan som sagt planera. Det kan faktiskt vara lättare att se helheten i trädgården när den ligger kal och öppen. Saker du kan göra annars det är att skydda träd från rådjur och gnagare som kanin, sork och möss. Buskar och träd är mest utsatta. Trädstammar kan skyddas med olika former av stamskydd. Under februari kan du även vid behov beskära dina äpple- och päronträd.

Grönt och skönt inomhus

Det är inte fel att låta grönskan sprida sig inne när det ännu inte går att få det ute. Nu finns det mycket tulpaner till salu. Perfekt färgklick inne. Du kan även passa på att odla krasse i fönsterkarmen. Då får du dels grönt att se på, dels grönt att äta. 

Nu är det även bra tid att botanisera bland fröer och börja planera för dina sådder. Många perennfröer behöver komma i jorden redan nu, för att hinna blomma under detta året. 

Passa även på att  plantera om krukväxterna du har inne. Eventuellt byta till större kruka. 

27 Jan 2020