Sommarfeeling på hösten

Vill du låta sommarkänslan vara kvar även under vinterhalvåret? Låt då ditt växthus få tjänstgöra som vinterträdgård. Det är ett innovativt sätt att skapa en oas där man kan fly undan höstens ruskväder och vinterns bitande kyla. 

Det du behöver är:

  • Ta bort sommarens växter
  • Lägg in ett golv 
  • Ställ in sommarmöbler
  • Ordna en värmekälla

Saker du måste tänka på

Att ta bort växterna ur växthuset är en enkel sak och kräver inget mer än lite svett och rygg-ont. Att lägga in ett golv däremot kräver lite tankeverksamhet. Du vill ju kunna använda växthuset till våren igen. Se därför till att lämna rabatter längs kanterna, eller var beredd på att ta bort golvet igen till våren. 

Sommarmöbler kanske du redan har hemma och om det är en loungegrupp kan du med hjälp av mittdelar från bra Sommarmöbler bygga ihop en grupp som passar perfekt i växthuset. 

Värmekällan är kanske den sak som är viktigast att göra rätt med tanke på säkerheten. Om ditt växthus är väldigt tätt så är det inte en bra idé att elda då det tar bort allt syre och kan leda till att ni kvävs. Använd element eller infravärme istället så slipper ni vara oroliga. Vill ni elda så ta dit en sotare som kan detta och be dem se till att det blir gjort på rätt sätt. 

Med lite jobb, lite pengar och mycket svett så kan du hålla kvar sommaren hela vintern och tro mig, det är värt det! 

7 Nov 2021