Skapa väldoft i hemmet

Jag gillar att det doftar gott i hemmet. Det gör ju det när det är nystädat, men sedan så försvinner ju det rätt fort. Det kan vara bra att ha olika typer av doftspridare hemma. Det gär att ha en mängd olika sådana. Själv har jag bland annat olika typer av doftpinnar, liknande de som syns på bilden. Jag har även doftljus samt att jag ibland tänder rökelse. Sedan brukar jag även blanda egna potpurrier. Om ni med vill göra sådana, så ska jag tipsa er hur!

Gör egen potpurri

Det första steget är att välja de ingredienser som du vill använda för din potpurri. Du kan välja att använda dig av olika blommor och kronblad, örter samt nötter och frön. Även kryddor, frukt och rötter går bra. De tappar sin egen doft, så det är främst utseendet dessa ger. Du ska sedan torka alla dessa. Det genom att hänga dem på tork, eller lägga på tork. 

När allt ditt material torkats blanda dem växtmaterial tillsammans. Använd sedan din favorit eteriska olja. Du kan använda en enda doft som lavendel eller blanda ihop dem som lavendel och vanilj. Tillsätt några droppar, rör om ordentligt, tillsätt ytterligare några droppar och så vidare tills doften du önskar uppnås. Använd även 2 matskedar iris rot pulver för varje 2 koppar växtmaterial. Rör om väl. Detta kommer att hjälpa doften att stanna kvar i materialet. 

Sedan är det bara att hälla upp det i vackra skålar och ställa ut.

16 Nov 2021