Kampen mot damm

I alla hem, så pågår det ofta en kamp mot dammet. Vi dammar och dammsuger och det kommer ändå tillbaka. Så är det ju bara. Det är svårt att motverka dammet. Dock är det en del saker som drar till sig mer damm än annat. För att ha ett dammfritt hem, ja då gäller det att städa regelbundet. Eller anlita Jourstäd som kommer och gör det åt dig. Se till att du eller städfirman dammar även lister och skåp, som gärna har en massa dammråttor. 

Ett sätt att damma på, det är att damma med fuktig trasa. En dammvippa i all ära, men då vispar man mest runt dammet. En våt trasa gör att dammet fastnar och försvinner. Ett annat alternativ är att investera i en microfibertrasa. 

Håll dammet borta

När du dammsuger får du upp mycket damm, men inte om filtret i den inte är bra. Du bör därmed även göra rent filtret då och då, samt byta ut det vid behov. Du bör även i god tid se till att byta dammsugarpåse. En full påse gör att sugkraften i dammsugaren inte heller är lika bra. 

Ett annat bra sätt att hålla rum fria från dammpartiklar, är att skaffa en bra luftrenare. Den kan motverka damm på bra sätt. Det finns riktigt snygga sådana, som passar bra in i övrig inredning. Sedan finns det även de som har med doft, så att det känns ännu fräscharee.

19 Sep 2021