Inredningstips: leksaker

Det finns väldigt mycket som man kan använda för att inreda, pynta och smycka sitt hem, skyltfönster eller kontor. Smaken är, som vi alla vet, delad - vad som stimulerar dina serotoninnivåer är sällan samma som de saker som stimulerar mina. Jag gillar i allmänhet rena, raka linjer, geometriska mönster, vitt, svart och grått... Minimalistiskt men med mönstertouch. Mina vuxna, samlade sinnen trivs och får ro i sådana miljöer.

Låt barnet i dig få komma fram

Ett barn skulle sällan hålla med om att min känsla för inredning är stimulerande, förmodligen skulle jag stämplas som urtrist. Givetvis skulle jag aldrig inreda ett barnrum helt fritt från färg... 

Jag har varit på besök hos folk som liksom inte verkar ha kommit ur den där åldern då basfärger, plast och allmän oreda är synonymt med estetisk fullkomlighet. Man har gjort leksaker till ett naturligt element i sina hem, något som får stå framme och synas, grällt och kantigt. Det har onekligen sin charm!

Unik inredning med lego

Oavsett om du har barn eller ej så är mitt insirationsförslag till dig idag att besöka en leksaksbutik och titta på leksakerna med nya ögon. Kanske hittar du ditt nästa fynd på nätet. På nätet får man tag på alla tänkbara billiga leksaker, framför allt billigt lego! Lego är kultförklarat i designkretsar idag, och fortsätter att tillverkas utan tecken på intressedipp från de nya generationerna. Det är alltså lätt att få tag på lego och man kan ju faktiskt skapa i stort sett precis vad man vill med de kantiga klossarna.

13 Sep 2016