Inredning av uterum

Att inreda ett uterum ger dig lite mer valfrihet än när du ska inreda en vanlig uteplats. Fördelen med ett uterum är att du då har glasade partier, som kan öppnas och stängas till, allt beroende på väder. Du kan då inreda det i stort sett som ett av dina andra rum inne. Att hänga upp gardiner till exempel är inte fel. Dock inte överallt, men på fåtal utvalda ställen. Se även till att tänka till när det gäller golvet. En matta gör ofta det mycket mysigare och förstärker rumskänslan. Att även tänka på bra belysning är viktigt. Du kan välja att ha ett fåtal lampor samt även komplettera med levande ljus. Gröna växter är även det trevligt att inreda med.

Valfrihet kring möbler

En stor fördel när du ska köpa möbler till uterummet är att de kan stå där året om. Det gör att du får lite mer valfrihet i material. Du behöver inte ställa undan det varje år, utan kan använda dem oavsett om det är sommar eller vinter. Satsa på bra matbord, stolar samt ett snyggt sidobord. Du kan så klart även välja att ha en lounge grupp istället för bord och stolar, eller ha båda delar om det är ett mycket stort rum. 

Du kan även välja att ha "vanliga" möbler och inte bara köpa utemöbler om du vill det. Det för att ge ditt utrum ännu mer känslan av att vara just ett rum. 

18 Sep 2021