Fördelar med att välja golvvärme

Det finns många som säger att golvvärme är det bästa man kan ha, men ger sedan ingen förklaring till varför. Därför har jag kollat på fördelarna med värmegolv och har gjort en liten lista. Då får du svar på varför du ska satsa på just golvvärme, och jag hoppas du även får svar på några av de frågor du kan tänkas ha. 

  • Det är osynligt - Ditt värmegolv syns inte men ger dig skön komfort ändå. Slipp fula element på väggarna eller en stor fläkt på väggen som brummar. 
  • Det är tyst - Ett golvvärmesystem är helt ljudlöst. Du slipper tjutande radiatorer eller fläktar som surrar och stör. 
  • Bra värmefördelning - Hela ditt golv blir som ett element och det gör att du får en jämn och skön temperatur. 
  • Energibesparande - Om du har det varmt och gott om dina fötter kan du sänka övrig temperatur utan att det på verkar komforten. 
  • Perfekt val i våtutrymmen - Med ett värmegolv torkar vatten snabbt och det är precis lika praktiskt i både kök, hall, badrum och tvättstuga. 

Det finns två olika typer av golvvärmesystem. Det är vattenburet eller elektriskt och det går bra att kombinera de båda i samma bostad. Kolla alltid med en fackman innan du bestämmer dig för vilken typ av värmekälla som passar din bostad bäst. För mer information om varma golv kan du läsa en artikel i Vi i Villa där de berättar mer om golvvärme. Med rätt kunskaper är det lättare att välja rätt! 

9 Dec 2018