Det behöver inte bli jättedyrt att byta kök

Börjar du bli less på hur ditt kök ser ut? Eller är det dags att ta ditt hem bort från 80-talet? Det är många som drar sig för att renovera köket då de vet att det ofta blir väldigt dyrt. En slutkostnad på runt 100 000 kronor är inget ovanligt när man köper allting nytt. Men så dyrt behöver det faktiskt inte bli. Man kan fixa köket mycket billigare än så. 

Några tips till dig som förnya ditt hem

Här är några bra tips för dig som har en låg budget, men ändå vill fräscha upp hemma. 

  • Byt köksluckorna. Sätt på nya luckor på gamla IKEA stommar och du får ett nytt kök till en väldigt låg kostnad. Glöm inte täckskivor, passbitar och socklarna. 
  • Köp nya handtag. Genom att byta ut handtagen på de skåpluckor du redan har så får köket ett helt nytt utseende.
  • Måla! Det är helt klart underskattat vad en pensel och lite färg kan göra. Ny färg på luckorna ger dem nytt liv. Köp till formfrästa lister och spika fast innan så ser luckorna helt nya ut. 

Byter man ut luckorna i köket så vill man nog gärna göra samma sak i övriga rum. Samma företag som tillverkar luckorna kan också fixa måttbeställda garderobsdörrar. Med små enkla medel blir ditt hem modernt, och om du också ser till att tapetsera om lite, och måla listerna så kommer du att få ett hem som ser nyrenoverat ut, fast du gjort det billigt. 

4 Oct 2019