Även en inredningsexpert behöver lite hjälp ibland

Att jobba med inredning och design är hur kul som helst. Jag brukar rita upp på papper ungefär hur jag tänker mig att slutresultatet ska bli innan jag sätter igång med mitt jobb. I de allra flesta fall kan jag fixa det mesta på egen hand men det finns tillfällen då det krävs hjälp från annat håll. När jag renoverar badrum till exempel, då vill jag alltid ha en hantverkare med mig på resan, som har rätt behörighet för våta rum. Det vore ju förödande för mig och min verksamhet om en inredningsändring skapar problem med fukt till exempel. Ibland så tar jag hjälp på annat sätt, och för inspiration och tips på hur man kan tänka så brukar jag kika in på en blogg om bygg & renovering där man kan få bra idéer och också hitta rätt hantverkare. 

Det är alltid roligt att skapa på egen hand

Om du är som jag så gillar du att sätta händerna i arbete och skapa saker på egenhand. Det spelar ingen roll om det handlar om att möblera om i ett rum, eller genomföra en renovering i bostaden. Ju mer man kan göra på egen hand, desto bättre känns det när man är klar. Det finns dock saker du aldrig bör göra på egen hand och de är:

  • Elinstallationer
  • Vatten
  • Avlopp
  • Bärande konstruktioner

Man FÅR göra det själv, men jobbet bör då alltid inspekteras av behörig hantverkare. Personligen så anlitar jag alltid en elektriker, en VVS-montör eller en skicklig snickare när jag stöter på såna här jobb och det bör du också göra. 

11 Oct 2018