Att inreda ett kapprum

Ett kapprum, det är vad som brukar finnas på dagis, förskolor och skolor. Det är då helt enkelt ett utrymme där barnen kan hänga av sig sina ytterkläder, förvara extra kläder, ha sin väska och så vidare på. När ett kapprum ska inredas, så gäller det ju att satsa på bra möbler, som är anpassade för de barn som ska använda detta rum. Det bör ju finnas bra förvaring till exempel så väl som det bör finnas möbler att sitta på då det är dags att ta på sig skorna. Sedan är det även bra att satsa på hatthyllor, hängare, klädfackskåp och annat som kan behövas. 

Satsa på bra inredning för kapprummet

För de mindre barnens kapprum så räcker det gott med öppna skåp och förvaring. Det kan även vara smart att ha ett torkskåp i kapprummet, om det är dagis eller förskola. Är det en skola vars kapprum eller korridor som ska inredas, så kan det vara bra att fundera på om det ska vara låsbara skåp. Ofta är det ett måste då det handlar om högstadiet eller gymnasiet. Det så att varje elev kan ha varsitt skåp att låsa in allt de behöver låsa in.

För att hitta bra inredning till kapprum, så kan du med fördel kolla in Cadiform. De har även en hel del inom skolmöbler samt ergonomiska möbler för både lärare och elever. Det är ju bra att tänka till just på det ergonomiska. 

15 Mar 2022