Underlägg och äppelpaj

Ni har väl inte missat att kork är hett just nu? Igår köpte jag de här fina underläggen från Åhléns som passar till det mesta, 49 kr kostade de för den som undrar. De invegs med lördagsfika i form av en smaskig äppelpaj som jag verkligen kan rekommendera! 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

En ny plats

När jag kom tillbaka från semestern såg jag min lägenhet med nya ögon, när man är hemma varje dag är det liksom lite lätt att bli hemmablind. Så nu har jag traskat runt här i en månad och bara varit trött på det mesta av vår inredning och klurat på vad jag skall göra åt saken. I helgen fick både vardagsrummet och hallen en makeover och resultatet känns riktigt bra. 
 
Den här hyllan stod förut i hallen men har nu fått flytta in i ett hörn av vardagsrummet. Tänk vad lite ommöblering kan göra! Den har fått sällskap av den välkända ljusslingan från Granit och en tavla som jag målade när jag gick på gymnasiet. Ljusslingan är kopplad till en dimmer för att få till det perfekta höstmys-ljuset:-)
 
Bild: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Puffigt höstmåste!

Det är många som blivit förtjusta i den stickade puffen från LOB design och visst är den mysig! En perfekt kompanjon under ruskiga höstkvällar när man bara vill gosa inne i värmen med en kopp te. För dryga 1000-lappen blir den din men en stickad eller virkad pufff är också ett alldeles perfekt pysselprojekt. Bra DIY- instruktioner finns hos Pastill och det är också hennes fina puff som syns på bilderna längst ner. 
 
 
Bilder: LOB design & Pastill
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Compact living

Jag vet att många av er uppskattar bra förvaringstips och den här lilla ettan har många smarta lösningar som utnyttjar kvadratmetrarna på bästa sätt. Här nedan listar jag några bra tumregler som illustreras av bilderna. 
 
  • När man har begränsat med utrymme är det viktigt att inreda flexibelt. Vardagsrummet/sovrummet har flera mindre sittmöbler som är lätta att flytta på och anpassa efter hur många personer som vistas där för tillfället. 
  • Satsbord är toppen för trångbodda- de tar lite plats när de inte används gör det är lätt att skapa mer avställningsyta vid behov. 
  • Ett glasbord känns luftigt och ger illusionen av att ta liten plats. Möbler med nätta ben är också fördelaktigt. 
  • Platsbyggt förvaring utnyttjar utrymmet maximalt. Det känns både rymligare och mer städat om förvaringen dessutom är dold. 
  • Grunda skåp är ett annat sätt att få ut mycket förvaring på liten yta.
  • Ljusa färger på framförallt väggar och golv men också i inredningen ger känsla av rymd.
  • Bra och flexibel belysning är viktigare än man tror. I en etta gör man i princip allt i samma rum och det är både praktiskt och stämningsfullt att kunna anpassa ljussättningen. 
 
Bilder: Stadshem mäkleri
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 

Spegelkonster

Erik olsson fastighetsförmedling publicerade i förra veckan en lägenhet med en av de absolut finaste spegelväggarna jag någonsin sett. Så vackert, ljust och härligt! En vägg med spglar i olika storlekar och former är perfekt för att oprimera ljuset och utrymmet i en mindre lägenhet eller rum och dessutom en fröjd för ögat. 
 
Bilder: Erik Olsson fastighetsförmedling
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 

Världens bästa stång

Ja finns det någonstans man inte kan ha ikeas stång "Grundtal"? Den var från början tänkt att hänga köksredskap på men som ni ser nedan så är ju möjligheterna i princip obegränsade. Mitt absolut bästa förvaringtips just nu! Själv funderar jag på om några stänger och s-krokar skall få flytta in i min lilla hall. 
 
PS. Släktingarna "Fintorp" och "Bygel" fungerar förstås lika bra!
 
Bilder: skärmdump från Ikea katalogen, apartment therapy, BHG, ikea, Brooklyn Limestone, ginny blogs, ikea
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

4 favortier

Nu börjar det komma in en massa roliga höstnyheter i butikerna och jag har spanat in några av dem lite extra. Här kommer mina 4 favoriter just nu som både är praktiska och snygga! 
 
1. Väggförvaring i Zink från Granit, 375 kr
2. Söta pasteller i Bookbinder designs kollektion av almanackor för 2013.
3. Snygg vas från House Doctor
4. Praktiskt väggställ från Danska Nomess, 865 kr Länna möbler
 
Kollage: Kreativ inredning med bilder från Granit, Bookbinders desing, Hose doctor & Länna möbler 
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 

Mera fint på väggen

Nyligen tipsade jag om 9 snygga prints men nu har jag ramlat på en till sida massa med snyggheter så här kommer helt enkelt några fler! En av de absolut bästa sätten att förnya sitt hem på är ju att byta ut tavlor etc. och det är ju helt enkelt omöjligt att känna till för många inköpsställen:-)  Hur som helst. På Wallstuff hittar du både grafiska posters och fotografier till rimliga priser. Här kommer ett smakprov ur sortimentet! 
 
Bilder: Wallstuff
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 

Äntligen fredag.. och en rosa dröm

Den här veckan har jag längtat extra mycket efter helg och dagens inspiration får det här sockersöta barnrummet stå för. Visserligen stereotypt rosa men vem kan väl motstå den snygga tapeten "Embroidery" från Intrade och taklampan designad av Mathieu Challières med det passande namnet Volière.
 
Hela repotaget hittar du här!
 
Bild: Johan Nilsson för Sköna hem
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

  
 

My addiction

Ok jag erkänner. Jag är beroende av apples snygga teknikprylar! Sedan jag köpte min Macbook 2009 har jag varit helt fast, och den har fått sällskap av både iPhone och Airport express.  Mitt senaste kompliment är nya iPad- vi skall tillbringa kvällen tillsammans och lära känna varandra riktigt bra:-) Någon som har några tips på bra appar? 
 
PS. Ni följer väl Kreativ inredning på pinterest! = ännu mer inspiration:-) 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

  
 
 

Smart upphängning i hallen

Hallen kan vara ett knepigt rum att få till och kräver ofta mycket förvaring. Därför vill jag gärna visa den här smarta lösningen med fastmonterade klädstänger som utnyttjar det smala utrymmet i den här hallen på allra bästa sätt! Den behöver ju inte enbart vara begränsad till ytterkläder heller utan kan ge en känsla av walk -in closet- i miniformat. 
 
Här syns ett liknande exempel där garderoben är uppsatt i vardagsrummet! 
 
Bild: Erik Olsson fastighetsförmedling via design o form
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

  

Tygprover med tillhörande beslutsångest

För några dagar sedan kom typroverna till soffan som jag beställt från Bemz. Man får 5 prover gratis vilket är toppen, det är viktigt att få se tygerna och nyanserna IRL. Jag är inne på Belgian linen blend i Soft white men den går bara att tvätta i 40 grader tillskillnad från samma nyans i Panama cotton som kan tvättas i 60 (vilket är en viktig aspekt när det kommer till vitt). Absolut snyggast tycker jag dock att det silvergrå tyget är, vilket ger mig beslutsångest eftersom jag egentligen hade tänkt mig en vit soffa. Hmmm.. ja så det blir till att ta sig en funderare till. 
 
Vilket tyg gillar ni bäst?  
 
Nedan syns också en bild på hur min soffa ser ut just nu = tråkig. 
 
 
Bild: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

  

Projekt på g

Under en tid har jag sysslat lite med ett spännande projekt som jag hoppas kunna visa er snart! Här kommer en liten sneak-peak:-) Kanske kan ni gissa er till vad det handlar om..
 
Bild: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Svarta tavlan i paketform

Igår fick jag en riktigt snilleblixt när jag skulle slå in en present till en kompis. Jag hade en svart skokartong hemma som jag hade tänkt att använda mig av för att få en snygg form på paketet, men så kom jag på att det skulle vara kul att prova att klistra på griffeltavelfilm istället för att slå in i presentpapper. Jag använde resterna från mina väggcirklar, knöt en snyggt snöre om och skrev- här är resultatet!
 
Eftersom lådan och filmen hade samma färg behövde jag endast täcka in de två sidor på kartongen med loggor på. Skokartonger is da shit, man kan ha dem till allt:-) Mittenbilden fick vara med som en liten illustration av hur det ser ut "behind-the-scenes" och dessutom tyckte jag träet gjorde sig så fint mot det svart-vita! 
 
PS: Boxen är ju också perfekt till förvaring då man kan skriva på vad den innehåller!
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 
 

Sköna hem ♥ Kreativ inredning

Wieee good news everyone! Fick precis ett mejl från webbredaktören för Sköna hem om att Kreativ inredning har blivit utvald till veckans inredningsblogg! Såhär fint skriver de: 
 
"Vi vill uppmärksamma Kreativ inredning för att det är en välarbetad, överskådlig, snygg och mycket inspirerande blogg!"
 
Jag tackar, bockar och skuttar av glädje:-)
 
 
Bild: Skärmdump från Sköna hem
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Bloggtips: designporten

Dagens tips är egentligen inte en blogg utan flera! Designporten är en ny hemsida som drivs av Bid, branschföreningen för Inredning och Design. Där finns intervjuer med formgivare, arkitekter och kreatörer. Man kan också läsa rapporter från mässor och utställningar men mitt absoluta favoritinslag är bloggen där olika kända inredare och bloggare skriver om inredning och design. Bland annat tipsat Jannice (simplicity) om hur du inreder ett harmoniskt sovrum och Daniella Witte om höstpiff. Deras egna bloggar är också läsvärda förstås! 

Bilder: Simplicity & Daniella Witte

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

 


9 snygga prints

Arte limited är ett svenskägt galleri i Italien som säljer exklusiva konsttryck, fotografier och modern konst. På hemsidan kan du klicka hem finheter av duktiga konstnärer, illustratörer och designers till hyfsade priser. Här kommer några av mina favoriter! 
 
A due colori I/ Alberto Seveso * Untitled/ Amelie Hegardt * Rain/ Aurora Kroon * Untitled/ Hanna Viktorsson * Rödlivan IV/ Daniel Egneus * Bisou!/ Lina Ekstrand * Copenhagen/ Mads Berg * Triubute to Kubrick/ Marcel Strüwer * Unconscious/Spiros Halaris
 
Bilder: Arte Limited
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 
 

Söta äpplen, kaffe och kantareller

Idag doftar hela vår lägenhet av nymalet kaffe, kantareller och svenska höstäpplen! Det är helt fantastiskt stämningsfullt och färgerna var så vackra så jag var bara tvungen att knäppa ett kort:-) Vardagslyx på hög nivå kallar jag det! 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 
 

Moodboard vardagsrum!

Nu när jag äntligen har chans att skaffa nytt överdrag till soffan vill jag passa på att göra en riktig makeover i vardagsrummet. Jag tycker alltid att det hjälper att klargöra idéer och prova färger och så med hjälp av moodboards så ikväll har jag satt ihop en drömvision! 
 
Ett bra tips är att utgå från 1-2 (ev. 3) basfärger och 1 accentfärg. Det fiffiga med accentfärgen är att den kan varieras hur mycket som helst i ton och kulörthet. För ett harmoniskt intryck skall basfärgerna skall ta upp mest plats och accentfärgen lite mindre, eftersom den är mer iögonfallande behövs inte så mycket. Därtill kan det också finnas små inslag av andra färger. Mina basfärger är vitt och grått (som kan varieras från kritvitt, via nyanser av grått till svart) samt cognacsbrunt/trä. Accentfärgen är rosa som stärcker sig från rött till lila. För bästa möjliga resultat är det också bra att använda sig av olika material med varierande struktur! 
 
 
 
 
Tryck/ Moderna museet 
Ektorp soffa/ Ikea
Fårfäll/ Ikea
Grå kudde/ HM home
Skinnpuff/ Medinan
Matta/ Design house Stockholm
Pläd/ Hay
Kudde/ Mimou
Mönstrad kudde/ Svenskt tenn
Bokstav/ Spiti
Giclée konsttryck av Lina Ekstrand/ Arte Limited
 
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Charmigt i Malmö

Den här charmigt inredda lägenheten hittade jag när jag gled runt på hemnet idag. Den har en sådan där mysig atmosfär omkring sig och jag får intrycket av att allt valts ut och placerats med omsorg och kärlek. Jag blir dessutom otroligt nyfiken på vem ägaren är- det måste ju vara en sjukt intressant och kreativ person! En annan sak som faschinerar mig är att det finns så mycket grejer överallt men de har samlats ihop och intrycket blir därför ändå ordnat. Fint som snus alltså- spana in alla bilder här!
 
 Bilder: Mäklarhuset
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

When in Rome..

För några veckor sedan var jag i Rom och eftersom ni läsare har frågat hur det var tänkte jag att ett inlägg om denna vackra stad vore på sin plats. Det var en fantastisk upplevelse och jag har länge velat åka till Rom men tyvärr var timingen lite dålig: många bra restauranger och affärer har semesterstängt i slutet av augusti och det är också väldigt varmt då så åk hellre tidigare på sommaren. Ett annat tips är att ta det lugnt- du kommer ändå inte hinna se allt så passa hellre på att njuta ordentligt:-) 
 
Bo: IQ hotel Roma var lika fint och fräscht som hemsidan utlovade och låg perfekt. Du får mycket för pengarna och jag rekommenderar det varmt!  
Drick bästa kaffet: På anrika Sant'Eustachio il caffé kan du dricka ditt livs godaste kaffe. Omnämnt och bejublat i bland annat New York Times!
Ät mysig middag: På Berzitello får du god mat och fantastisk service.
Läskande glass: Det finns många gelaterior i Rom men den här hör till de allra bästa: Origini gelateria
Student? Göm ej CSN kortet! Då får du rabatterade priser på massa sevärdheter.
Skippa kollektivtrafiken: I Rom ligger det mesta av intresse för turister på gångavstång och att gå är ett trevligt sätt att upptäcka staden på. 
Drick vatten från brunnarna: Kranvattnet i Rom går bra att dricka men smakar inte så bra. Utnyttja hellre brunnarna som finns utplacerade överallt i staden- vattnet där är både gratis och gott! 
 
Nedan syns några av mina semesterbilder: Fontana di Trevi, Collosseum x 2, taket i Pantheon, Caféet Sant'Eustachio samt fontänen vid Pantheon. 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Soff-tankar

Bemz, företaget som specialiserat sig på överdrag för Ikeas soffor, har äntligen börjat tillverka en modell till min soffa! Vi var i akut behov av en bäddsoffa för ett par år sedan och budget- och platsbegränsningar gjorde att vi valde Månstad. Den är urpraktisk och skön att sova i men de enda tygerna som fanns var tråkbeige och en obestämbar blå/svart. Lotten föll på den beiga som jag alltså egentligen aldrig har gillat men nu kan det bli ändring på den saken! Halleluja!
 
Frågan är nu bara vilket av alla tyger man skall välja? Jag är lite feg och vill ha något ganska diskret eftersom jag gillar att byta kuddar ofta så just nu är jag inne på gråmelerat eller vitt (jag vill dessutom gärna ha ett tyg som är fläckbehandlat eftersom jag är en sån spillfia!). Tja, det blir nog till att beställa några olika prover.. ehhrm och påbörja övertalningarbetet med fästmannen:-) 
 
Bilder: Ikea samt skärmdump från Bemz
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Turkost bord, kräftor och skog

I helgen var jag bjuden till en kompis stuga på östkusten och det var verkligen supermysigt! Inbäddad i skogen låg stugan som var en charmig, röd sak med vacker vedeldad spis, kamin och knarrande trägolv. Kräftorna intogs på ett sött, turkosmålat bord- om jag var lite mer vågad skulle jag lätt härma! 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 
 

Påsar på väggen- javisst!

Jag älskar vackra påsar och det känns så synd att slänga dem men det blir lätt att de bara ligger bortglömda någonstans. Därför får den här snygga idén helt klart tummen upp av mig! Inramade shopping påsar är dessutom enkelt och billigt att fixa. Passar perfekt i walk-in- garderoben (om man nu har lyckan att ha en sådan), vid klädställningen eller var som helst egentligen om man är modeintresserad.
 
Bilder: apartment therapy, teen vouge & Emily A Clark
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Svartvit härlighet

Det är vackra badrummet finns på The Boundary, som är ett designhotell i London. jag fastnade för den klassiska stilen som fått en twist tack vare den vågade mönsterkombinationen på väggar och golv.
 
Alla rum på hotellet har olika teman men är lika fulla av snyggt formgivna möbler, bland annat finns ett skandinaviskt rum där Arne Jacobsen såväl som Marimekko finns representerade. 
 
Bild: The boundary
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Hemklickad väggkalender

Idag fick jag hem vår nya fotokalender som jag beställde i tisdags kväll (snabb leverans!). Först tänkte jag beställa via Photobox som har fått bra recensioner i flera tester och är prisvärda. Men det krånglade när jag skulle ladda upp fotona så jag bestämde mig för att tänka om och köra via iPhoto och Apple. Jag beställde en fotobok från dem för ett par år sedan som jag var jättenöjd med och kalendern visade sig också leva upp till mina förväntningar. Bilderna blev skarpa och fina och ett pluss var att man kunde synka med iCal så nu är alla födelsedagar förtryckta:-)
 
Kalendern gick på 298 kr och då ingick hemleverans och en snygg förpackning (perfekt om man vill skicka den som present till någon!). Nedan syns ett våruppslag med min fina mormor, blommande körsbärsblommor och en bild på mig och älsklingen från Bruce konsert i somras. 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Svensk design som tål vardagslivet

Jag har nyligen fått upp ögonen för svenska märket Skarggarden som vars motto är att tillverka möbler och inredningsdetaljer av kvalitet som håller över generationer. Materialen är omsorgsfult utvalda och möblerna sägs vara tåliga nog att klara av vårt påfrestande skandinaviska utomhusklimat men vackra nog att ha inomhus. Förutom möbler består sortimentet också av exempelvis servettringar i läder, kuddar, plädar och lyktor. 
 

Bilder: Skaargården & Svenssons 
 
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Dagens inköp

Idag har jag varit och köpt lite presenter till mig själv:-) Det blev en sax och en hand i trä- båda från Hay och inhandlade på Vålamagasinet i Uppsala.
 
Dessa detaljer har synts på många inredningsstylingar och bloggar under våren, så jag är lite efter helt enkelt. Men jag har gått och sneglat efter dem länge och det borde indikera att jag fortfarande kommer att gilla dem även när de inte är lika trendiga. Saxen är dessutom himla praktisk eftersom den funkar för både höger- och vänsterhänta.
 
 
Bilder: Sofia/ Kreativ inredning
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 

Inspanat

Då var 25-årsfesten förbi! Det var himla kul och jag skall se om jag inte kan skaka fram lite bilder på bordsdekorationerna, varje bord var inspirerat av en tv-serie och det var både klurigt och väldigt kul att få till dukningen.
 
Men nu till något helt annat! för några dagar sedan var jag inne i Norrgavels butik här i Uppsala och fick syn på den här fina kelimmattan. Exemplaret jag såg var ännu snyggare (varje matta är unik och mellan 10-50 år gammal) tycker jag och färgkombinationen var perfekt. De flesta kelimmattor jag har stött på har för mycket rött i sig för att passa in hemma hos oss men den här hade gjort sig riktigt bra.. Hmm bröllopspresent kanske? 
 
 
Bilder: Norrgavel
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin