Så gjuter du ett ljus

Ni som följer mig på Instagram (sofiakreativinredning) känner kanske igen den första bilden från när jag gjorde egna ljus för några veckor sedan. Det är ett riktigt trevligt pyssel, speciellt eftersom jag förbrukar ljus på löpande band i dessa mörka tider. Det är också en trevlig present när man går bort. Jag gjorde mina i gamla glasburkar men varför inte använda en vacker, gammal kopp eller burk? Möjligheterna är många!
 
Gör såhär:
  • Använd dig av gjutmassa eller gamla ljusstumpar (glöm ej att ta bort vekarna i så fall och det kan också vara nödvändigt att ändå tillsätta gjutmassa ) som du smälter i ett vattenbad. Jag använde en gammal konservburk att smälta i - på så vis slipper man att förstöra ett kärl eller en kastrull. Smält aldrig direkt på spisen för det innebär stor brandfara!
  • Medan massan smälter så kan du klippa till vekarna och arrangera dem. Jag använde en liten klump häftmassa (en liten spik går också bra) som sänke för att fästa veken i botten på burken och knöt fast toppen i en grillpinne- man tager vad man haver helt enkelt! Se till att veken sitter i mitten av burken och är så sträckt som möjligt.
  • När ljusmassan har smält helt och hållet häller du önskad mängd i din burk eller liknande. Låt sedan svalna. Det är vanligt att det bildas en liten grop runt veken när ljuset har stelnat som man får fylla i med lite extra ljusmassa. Låt därefter stelna igen. När ljuset är helt klart kan du klippa av veken till lämplig längd. 
 
Bild: 1: Sofia kreativ inredning 2: Georgica Pond 3: radmegan
 
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Isabella

Var får man tag på vekar? Eller är det ett vanligt snöre?

Svar: Det finns att köpa i hobbybutiker och om du köper en sats med gjutmassa följer det med! Har hört att det inte är så säkert att göra egna så skippa det:-) Lycka till!
Sofia

2012-12-04 @ 18:31:30
Postat av: Isabella

Tack :D

2012-12-04 @ 21:03:45
Postat av: Food around my World

Åh, du fick mig att påminnas om när jag var liten. Vi gjorde det i lågstadiet och sedan några gånger hemma! Det var så roligt :-)

2012-12-04 @ 22:27:03
URL: http://foodaroundmyworld.blogg.se
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

så läckert =)

2012-12-05 @ 15:16:41
URL: http://ninnzan.se
Postat av: ellie

det där skulle jag vilja göra!

2012-12-05 @ 18:53:19
URL: http://ellielindh.wordpress.com/
Postat av: ▲ Lina | fotoblogg ▲

Smart! Borde testa det någon gång! :)

2012-12-05 @ 20:42:08
URL: http://linaphoto.blogg.se/

Gör mig glad- skriv en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...