På begäran: ett mer moget rum

Läsaren Emma skrev till mig och bad om inredningstips till sitt rum. Just nu tycker hon det är fult och barnsligt och rummet är också ganska litet. Jag har gjort mitt bästa men det var inte lätt- inredningsinspiration till åren då man befinner sig mellan barn och vuxen finns det inte så gott om. Men här kommer lite tips och bilder som jag hoppas kan vara till hjälp!
  1. Fundera över färger och stilar du gillar- leta inspiration på bloggar och i tidningar
  2. Plocka bort allt det barnsliga och fula som du inte längre gillar. Om även tapeterna/ väggarna hör till detta kanske du kan måla om i en mer neutral färg. Det är bra att ha en svart/vit/grå eller brun bas att utgå från- starkare färger kan du använda på inredningsdetaljerna. Till små rum gör sig ljusa färger bäst.
  3. Speciellt i små rum är det viktigt med förvaring- sänglådor är exempelvis en toppenlösning! Om du har plats så är en klädställning snygg och utgör också en del förvaring.
  4. Sätt upp sådant som du gillar på väggarna- foton, tidningsutklipp, vykort, posters. En fördel är att använda japansk tejp eller fästa bilderna i klämmor på en vajer så du enkelt kan byta ut dem.
  5. Satsa på detaljer! En fin ljusslinga är en mysförhöjare och ger ett härligt sken. Köp ett nytt sängöverkast och några snygga kuddar- det gör stor skilnad!
Lycka till!

Bilder: 1. Ikea livet hemma 2. Hannas room 3. Hannah Blackmore 4. Passion for fashion 5.
Johannas inspiration 6. Likainen parketti

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Kommentarer

Gör mig glad- skriv en kommentar!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...