Fönster inomhus

Här är ett fiffigt exempel på hur man har fixat dagsljus till ett rum utan naturligt ljusinsläpp- man har helt enkelt placerat fönster i inneväggen mot ett annat rum. På så sätt blir det inre rummet betydligt trevligare och fönstrena är ju dessutom riktigt vackra. Snyggt matchat med dubbeldörrarna också!

Bilder: Magnusson mäkleri via Studio Karin

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Trallar på plats!

Då var trätrallarna på balkongen på plats- och åh vad nöjd jag är! Det blev bra mycket mer hemtrevligt än det kala betonggolvet och dessutom tog det inte alls lång tid att fixa. Det enda som var lite trixit var att såga av plastöglorna på kantbitarna. Nu återstår bara att pynta balkongen i vår- och sommarskrud!

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Dagens projekt

Idag har jag och älsklingen varit och köpt trätrallar till balkongen så nu återstår bara det gedigna arbetet att pussla ihop dem. Jag hoppas det är lika lätt som det ser ut!

Trallarna är köpta på Claes Ohlson som hade en kampanj nu- de kostade 99 kr/ 5 st, vilket är ett väldigt schysst pris.

Bild: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Ljuvligt sovrum till sommarhuset

Det här vackra sovrummet tillhör smyckedesignern Charlotte Lynggaard. Jag fastnade för den avkopplande atmosfären och de smarta sängborden som är infällda i väggen. Perfekt för sommarhuset!

Bilder: Johan Carlson för Sköna hem

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Uppdatera dina ikea möbler

De flesta av oss äger minst en möbel från Ikea och i första boendet kanske allt är från det stora varuhuset. Att ha samma som alla andra kan vara trist så jag tänkte passa på att tipsa om hur du enkelt kan hotta upp dina ikea möbler.

På Ikea livet hemma visas många idéer på hur du kan förändra dina ikeafavoriter, här nedan har man exempelvis målat om skrivbordsskivan i en härligt gul färg.

Bemz har specialicerat sig på att göra överdrag till ikeas soffor, stolar och sänggavlar i fina tyger.

Nyligen lanserades företaget Pretty pegs som gör ben till ikeas soffor och sängar- ett fiffigt sätt att förnya och göra dina möbler mer personliga.

Jag rekommenderar också ett besök på hemsidan Ikea Hackers där privatpersoner över hela världen lägger upp sina omgjorda ikeamöbler med instruktioener och allt!

Bilder: 1 Ikea livet hemma 2 & 3 Bemz 4, 5 & 6 Pretty pegs

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Omplacering

Idag fick jag ett ryck och har ändrat om lite i skrymslen och vrår här hemma. Bland annat så fick våra tavellister en liten uppdatering och ser numera ut såhär. Den längst ner är jag dock inte helt nöjd med, det känns som om det fattas något så jag får klura vidare. Jag gillar tavellister eftersom de är så lätta att variera och man kan skapa förändring med små medel.

Bilder: Sofia/ kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Bloggtips- bubbelsoda

På bildbloggen Bubbelsoda samlar Karin finfin inspiration i ljusa nyanser och trä. Här nedan följer ett urval med bilder som illustrerar stilen!

Bilder: 1,2,3,5 via Bubblelsoda 4. Sofia Landin

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Presentinslagning i silkespapper

Jag hör till dem som uppskattar att få fina påsar och papper när jag handlar i affärer. Idag blev jag glatt överraskad hos Twilifit där min nya bikini blev inpaketerad i detta vackra silkespapper. Det åkte definitivt inte i papperskorgen när jag kom hem, jag hade lite mer storslagna planer än så! Tillsammans med färgglad washitejp och dymotext blev det istället en finfin presentinslagning.

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Inspirationskollage för utomhusnjutning

Jag har hört det viskas om 19 grader och sol till helgen vilket förstås gör mig alldeles vårlyrisk! Det kliar i fingrar och tår som inte vill något hellre än att ta tag i pynt till balkongen, men jag får allt ge mig till tåls lite till. Tills dess frossar jag i utomhusprylar och bjuder på ett inspirationskollage!

1. Grillhink/ Rusta 99 kr 2. Pleece pläd Design House Stockholm/ Rum 21 1375 kr
3. Glödlampsslinga/ Granit 449 kr 4. Stol i flätad plast Sally Ann/ Åhléns 649 kr
5. Äppellåda/ Granit 379 kr 6. Vattenkanna "Höstö"/ Ikea 99 kr

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Bloggtips- ny kategori

Fina läsaren Sofie skrev och undrade om jag inte kunde tipsa om några bra bloggar som jag läser. Självklart kan jag det! Jag läser dock ganska många bloggar, nästan alla med fokus på inredning, så jag bestämde mig för att dela upp tipsen i ett par olika inlägg. När jag ända var i farten tänkte jag att jag lika gärna kunde starta en ny kategori där jag samlar sådan information- bloggtips fick den heta!

Först ut har vi dessa bloggar:

Weekday carneval skriver finska Riikka Kantinkoski, stylist och fotograf, om saker som inspirerar henne och som hon vill dela med sig av för att inspirera andra. Framförallt är hon otroligt kreativ och har bland annat knopat ihop den här snygga hängaren av rör- hennes DIY tips får det att klia i fingrarna!

På Norska bloggen Stylizmo visar Nina Holst upp väldigt fina foton och DIY projekt.

Likainen parketti, ännu en Finsk blogg, visar upp inspirerande bilder från sitt eget hem blandat med annat inredningsgodis.

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Blomsterfrossa

Sköna hem har ett helt galleri fullt med inspirerande blomsterprakt. Jag plockade ut några exempel på hur man kan arrangera blommor hemma med fokus på sådant du kan plocka själv- gratis och vackert vilda blommor är ju något av det bästa med sommaren! På den första bilden syns en kvistar från ett blommande äppleträd och på bild två är provrörsvasen från Tse tse huvudattraktionen. En annan idé är att arrangera blomsterstilleben, på den sista bilden syns ett med glasvaser och enbart vita blommor.

Bilder: 1 Staffan Johansson för Sköna hem 2 Hélen Pe Sköna hem
3. Wolfgang Kleinschmidt för sköna hem

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Lyxig rundhet

Är det inte något speciellt med runda duschdraperistänger säg? De är ovanliga och för med sig en extra lyxig känsla tycker jag- ännu snyggare blir det med dubbla draperier!

Bild: Lucas Allen för Martha Stewart

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Mera finheter från Dusty deco

I förra veckan skrev jag om inredningsbutiken Dusty deco som specialicerar sig på inredning med patina och historia. Nu har jag fått tag i lite bättre bilder som visar hur butiken ser ut och visst blir man sugen på ett besök!

 

Paret som äger Dusty deco har dessutom inrett en av Malous studios till "Efter tio" under våren. De var med i programmet och berättade då att mycket av det som säljs är fynd från resor men också från Blocket. Ett bra tips som de hade var att kolla sidor som Blocket i mellandagarna och vid midsommar eftersom få personer är inne då- det blir alltså mindre konkurrens om alla finheter!

 

Bilder: Mixr.se via Riazzoli

 

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 


Kärlek till en vägg

Jag är otroligt svag för tegelväggar och den här vackra saken tog självklart raka vägen in i mitt inredningshjärta! Den är belägen i en lägenhet som just nu är till salu i Vasastan, Stockholm. Jag gillar att man låtit en del av väggen ovanpå vara kvar, det har jag faktiskt aldrig sett förrut. Med kontrasten till den fint bevarade kakelugnen är det näst intill perfektion skulle jag vilja påstå!

Trevlig söndagkväll på er!

Bilder: Esny.se

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Hallförvaring!

Hallen är det första man ser när man stiger in i hemmet och det är också ett utrymme som oftast kräver smart förvaring för att intrycket inte skall bli totalkaos. man ser ständigt nya smarta idéer och här kommer lite inspiration. Jag gillar korgarna som hänger på väggarna på den första bilden och de lågt placerade krokarna under. Den andra bilden är från bloggaren Elisabet Heiers fina hall där hon har satsat på Ikeas vägghängda skoskåp.

Bilder: 1 Jeppe Gudmundsen-Holmgreen för Bo bedre 2 Elisabeth Heier

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

DIY: Geometric box

Det har blivit dåligt med bloggande den här veckan, jag har haft fullt upp med 100års kalas och plugg. Men jag har inte glömt mina fina läsare och förhoppningsvis har jag mer tid nästa vecka! Under tiden tänkte jag tipsa om de här fina lådorna som du kan vika ihop själv- perfekta att ge bort små gåvor i! Du hittar instruktionerna här.

Bilder: Ruffled blog

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Snyggt brev för förvaring

Emma Olbers har designat ett både snyggt och fiifigt skåp, med det passande namnet "Brev", som jag gillar skarpt! Apslund heter företaget som tillverkar skåpet och det görs både i läder och plåt. Det lilla skåpet passar perfekt i trånga utrymmen eftersom det öppnas framåt.

Bilder: Emma Olbers samt Nicklas Thegerström för DN via Emmas designblogg

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Dusty deco

Under mina äventyr i cyberspace råkade jag av en händelse klicka in mig på Dusty deco, en hemskt charmig butik för vackra inredningsprylar. Vad som är speciellt är att de fokuserar på saker med patina och historia och i sortimentet finns designklassiker såväl som gamla butiksskyltar. Dusty deco startade i ägarens källare men håller numera till i gammal mekanisk verkstad på Kocksgatan 23 i Stockholm! Se och njut- själv drabbas jag av enormt habegär:-)

Bilder: Dusty deco

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Arabisk geometri + skandinavisk design = sant

Den fantastiska design- och arkitekturtrion Claesson Koivisto Rune har gjort en otroligt vacker kakelkollektion för Marrakech design. De har designat tre olika mönster- Dandelion, Stone and Casa som alla finns i en mängd olika färger. Mönstrena är en snygg sammansmältning av klassisk arabisk geometri och skandinavisk design och trots att designerna i sig är enkla kan de läggas i en näst intill oändlig mängd olika mönsterkonstellationer. I love!

Bilder: Marrakech Design

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Simple, true & just beautiful

Här kommer en härlig tisdagsmix full med finheter. Fotografen Gilles Bensimon har verkligen fångat en ursnygg Kate Winslet får jag säga!

Bilder: 1 Fotograf Gilles Bensimon för Kinesiska ELLE  via Hommage a couture
2 hvite tulipaner 3 Graham & green 4 Fröken Ajax 5 frama cph

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Sovrumsinspiration x 4

Ni har väl inte missat inspirationsgalleriet hos Alvhem mäkleri? Där har de samlat drömbilder från lägenheter de har haft till försäljning och om man som jag gillar deras styling är det en riktigt inpirationsguldklimp! Jag har valt ut min favoritsovrum eftersom jag upptäckte att det faktiskt var lite glest i den kategorin här på bloggen.

Bilder: Alvhem mäkleri

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Still life on a tray

Det är perfekt att använda en bricka eller liknande att skapa sina stilleben på! På så sätt blir installationen fint inramad- extra effektfullt blir det med en speglande yta!

Bild: Apartment therapy

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Paket med vimplar

Idag har jag fixat paketinslagning till blivande svärfar. Han gillar båtar och har varit ubåtskapten en gång i tiden så jag tänkte att det kunde passa med vimplar på hans paket!

Jag fäste snöret på paketet och klippte därefter washitejpen i 3 cm långa bitar. Sedan placerade jag ut bitarna på snöret med jämna mellanrum, vek på mitten och klippte till.

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Tavla på g

Idag har det varit måleriverkstad här hemma! Mamma har beställt en tavla med seriehjältinnan Modesty Blaise så nu åkte canvasduk, penslar och akrylfärg fram. Jag föredrar akryl framför olja eftersom det torkar snabbare och är lite mer lätthanterligt. Ni får se när tavlan är klar!

Bilder: Sofia/ kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Håll dig på mattan

Idag har jag siktat in mig på snygga mattor i härliga färger. På första bildens syns ett fantastiskt rum och den rejäla, starkt färgade mattan blir verkligen pricken över i.  Bild numer två visar bloggaren Jo's kontor som pryds av en vacker Kelimmatta som gör mig grön av avund- precis en sådan skulle jag vilja ha! Amerikanska företaget Flor har ett intressant koncept där man själv skapar sin matta med hjälp av att fästa ihop små fyrkantiga mattdelar, en av deras modeller syns på den sista bilden. Tyvärr levererar de bara till USA och Kanada:-(

Bilder: 1  Double G via Design attractor 2 Desire to inspire 3 Flor

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Under trappan

Utrymmet under trappan kan vara svårt att utnyttja på ett bra sätt så jag har samlat på mig lite smarta tips på hur man kan göra! Myshörnan är en favorit och om möjligt kan ju också förvaring rymmas i sittbänken.

Bilder: 1 ShelternessDeriba furniturehome designing 4 & 5 apartment therapy

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

French connection designar för hemmet

Modeföretaget French connection har nyligen återlanserat sin hemkollektion. Förra försöket var visst inte så lyckat men den här gången har de fått bra betyg. Kollektionen inehåller kanske inget vi inte sett förrut men det är fina grejer till bra pris. Färgpaletten består av lättmatchade basfärger som passar i de flesta hem och stilen känns skandinavisk och industriell. Kollektionen består bland annat av porslin, sänglinne, hemaccessoarer samt enstaka möbler och finns än så länge bara tillgänglig i Storbritanninen.

Min favvo är den överdimensionerade skrivbordslampan på bild två!


Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Födelsedagskort till mormor

Till helgen fyller min mormor år så idag var det hög tid att fixa till ett födelsedagskort!

Det blev våriga, gula hjärtan med 3D-effekt och matchande stänk av akvarellfärg. Till bakgrunden använde jag ett tjockare akvarellpapper, de har bra stadga och snygg struktur. Det understa hjärtat är helt fäst med klister medan de övre endast är fastsatta i vikningen. En snygg variant är att sy fast dem med hjälp av några stygn med symaskinen!

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Day laddar för vår och sommar

Danska Day har ofta en färgskala i neutrala toner men till våren och sommaren syns även spännande nyanser av ljung, senap och kornblått- I like! Jag tycker också de har lyckats bra med bilderna till kollektionen, de förmedlar den där avslappnade sköna, sommarkänslan genom skrynkliga linnétyg, välanvända solstolar och vajande palmblad.

Bilder: Day Home Lifestyle via Blackballoons facebooksida

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Hitta bildens originalkälla

När jag använder bilder till bloggen som jag inte tagit själv försöker jag vara noga med att ange bildens originalkälla och upphovsman. I ärlighetens namn så lyckas jag inte alltid men det är en strävan. Jag tycker detta är viktigt dels för att jag anser det är bloggetikett men också för att det faktiskt är olagligt med otillåtet användande av bilder. Vissa tycker att det är ok att man lånar bilder så länge man anger vems det är och länkar och andra vill istället att man frågar innan. Om jag inte vet var en bild kommer ifrån brukar jag göra såhär:
 1. Gå in på google och tryck på fliken "bider" i övre kanten
 2. Nu visas två symboler bredvid sökfältet, ett tangentbord och en kamera. Om du trycker på kameran kan du lägga upp bilden du vill leta efter antingen som sparad fil eller genom att klistra in bildens webbadress.
 3. En sökning på bilden genomförs och du kan genom att leta igenom träffarna hitta bildens originalkälla. Ibland är det en flitigt använd bild och man får fler träffar vilket gör det lite svårare och mer tidskrävande.
De flesta av er har säkert koll på det här men jag tänkte ändå att det kunde vara ett schysst tips!

Bild: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Enkel & snygg belysning

Det där med belysning behöver inte vara mer komplicerat än man gör det- och inte så dyrt heller! Spana in de här snygga lösningarna med glödlampor och sladdar virade runt metallrör. Less is more!

Bilder: 1 Anna Kern för sköna hem 2 & 3 lokal 54

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Fem favoriter

Det börjar ramla in en hel del kul vårnyheter i affärerna och jag har plockat ut några favoriter!
 1. Block från Hay
 2. Porslinburkar från Seletti i form av ett torn, 1125 kr på Artilleriet
 3. Svartvitt snöre i bomull, Granit 39 kr
 4. Dörrstopp/ bokstöd från Areaware, Artilleriet 1495 kr
 5. Print av Sofie Rolfsdotter, 180 kr på Nordic Design collective
Bilder: 1 Hay 2 & 4 Artilleriet 3 Granit 4. Nordic design collective

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

DIY: Pom pom!

Förra året var vimplar stort och i år verkar det som om det är pom-pom bollar som gäller. De kan användas som dekoration i barnrummet, på festen eller bröllopet och med hjälp av silkespapper, tråd och sax fixar du dem själv på ett kick. Placera i grupp, som girlang eller var för sig- det är också snyggt att blanda med rislampor!

Instruktioner hittar du här och här!

Bilder: 1. covet garden via desire to inspire 2. etsy 3. martha stewart weddings 4. the ardent sparrow

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Spring whites

Idag är en helt underbar dag: jag har legat och dragit mig i sängen och varit på långpromenad i gassande vårsol längs havet- ni hajar att jag är nöjd! ! Här kommer lite bilder i samma sköna söndagsanda!

Bilder: 1. Bralliz daily 2. bubbelsoda 3 & 4 this is glamorous

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

En dröm i rosa och vitt

På mäklarsidan Eklund Stockholm New York (esny) hittade jag det här otroligt söta huset som just nu är till salu i tennismetropolen Båstad. Hela villans inredning går i rosa och vitt med inslag av svart och lägg till ett fantastiskt ljusinsläpp och havsutsikt på det- vad mer finns att önska! I mina drömmar har jag redan flyttat in och inrett i en korsning mellan skandinaviskt och marockanskt:-)

Bilder: esny
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Glad påsk!

Jag önskar alla fina läsare en riktigt glad påsk! Själv har jag har tagit min kvast och flugit söder över för att umgås med nära och kära. Jag hoppas på sol och mumsiga chokladägg!

Bild: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Påsk i pastell

Gult i all ära men man kan påskpynta även i andra färger. Här syns finfina pasteller i kombination med chokladbrunt, grått & vitt- ett vinnande och vårigt koncept tycker jag!

Fotograf: Julia Hoersch styling: Dietlin Wolf

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovinHappy weekend!

Så härligt med extra lång helg! Jag firar med en vårig färgexplosion. Spana in de snygga metallstolarna från franska Tolix- de är en klassiker i den industriella stilen och i de färgglada utförandena blir det annars kala och hårda intrycket lite mjukare.

Bilder: 1. 79 ideas 2.le jolicoer 3. oh joy

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Matchad dukning

Igår hade jag några vänner över på middag och dukade i grafitgrått och vårigt grönt. Jag upptäckte dock att jag inte hade några matchande ljusstakar så jag knopade ihop några på egen hand. Jag lånade några blad från vår krukväxt och la i shotglas. Sedan tejpade jag värmeljusen med washitejp och placerade på glasen. Klart!

Bilder: Sofia/ kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Färgglad styling

Stylisten Myrica Bergqvist är inte rädd för färg- hennes skapande är full av uppiggande nyanser och fantasi. Hennes jobb syns ofta i inredningsmagasinet Residence och hon har gjort flera av de omslagen som jag gillar bäst. Hennes styling känns personlig och levande vilket jag uppskattar!

Bilder: myrica stylist.com

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Nybakat bröd

Det var riktigt längesedan jag bakade bröd men igår blev det en härlig limpa med torkad frukt och nötter. Det är dessutom ett riktigt lätt recept- prova själv vettja!

Recept bröd med torkad frukt och nötter:
1 dl sötmandel
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
2 dl grovhackad frukt (daddlar, russin, aprikoser, äpple- välj själv efter tycke och smak!)
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kanel
1/2 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
1/2 dl flytande honung

- sätt ugnen på 200 grader.
- grovhacka mandeln och rosta den i en het och torr stekpanna tills den börjar få färg, rör då ner havregrynen och ta pannan från plattan.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan i yoghurt och honung.
- Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform och grädda i nedre delen av ugnen i 60 min.
- Stjälp upp limpan på ett galler och låt svalna under bakduk.

PS: Kika gärna in under kategorin "Mat och bak" där du hittar fler av mina favoritrecept!

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Nypiffad vägg

Idag har jag hottat upp en tom vägg här hemma. Jag har använt mig av några vykort, en utriven sida ur ett gammalt nummer av Elle med snygga frida Gustavsson på samt en egendesginad grafisk text som jag skrivit ut- och så min neonrosa washi tejp! Imagination is everything..

Bilder: Sofia/ Kreativ inredning

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

På begäran: ett mer moget rum

Läsaren Emma skrev till mig och bad om inredningstips till sitt rum. Just nu tycker hon det är fult och barnsligt och rummet är också ganska litet. Jag har gjort mitt bästa men det var inte lätt- inredningsinspiration till åren då man befinner sig mellan barn och vuxen finns det inte så gott om. Men här kommer lite tips och bilder som jag hoppas kan vara till hjälp!
 1. Fundera över färger och stilar du gillar- leta inspiration på bloggar och i tidningar
 2. Plocka bort allt det barnsliga och fula som du inte längre gillar. Om även tapeterna/ väggarna hör till detta kanske du kan måla om i en mer neutral färg. Det är bra att ha en svart/vit/grå eller brun bas att utgå från- starkare färger kan du använda på inredningsdetaljerna. Till små rum gör sig ljusa färger bäst.
 3. Speciellt i små rum är det viktigt med förvaring- sänglådor är exempelvis en toppenlösning! Om du har plats så är en klädställning snygg och utgör också en del förvaring.
 4. Sätt upp sådant som du gillar på väggarna- foton, tidningsutklipp, vykort, posters. En fördel är att använda japansk tejp eller fästa bilderna i klämmor på en vajer så du enkelt kan byta ut dem.
 5. Satsa på detaljer! En fin ljusslinga är en mysförhöjare och ger ett härligt sken. Köp ett nytt sängöverkast och några snygga kuddar- det gör stor skilnad!
Lycka till!

Bilder: 1. Ikea livet hemma 2. Hannas room 3. Hannah Blackmore 4. Passion for fashion 5.
Johannas inspiration 6. Likainen parketti

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Strap.

Mathilda Clahr studerar arkitektur och design och har formgivit den här snygga klädhängaren i läder. Enkel men oh så fin- den ligger precis rätt i tiden nu när hållbara material som åldras fint är i ropet! Strap heter snyggingen och den kostar 200 pix- beställ och läs mer om Mathilda här.

Bilder: Mathilda Clahr

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Chabby chic möter modernt restaurangkök

Varför välja när man kan få det bästa av flera världar? Rostfritt, marmor & slitet trä i en underbar kombination står det här köket för.  Och vilket underbart ljus dessutom!

Bilder: Andrea Turander för Sköna hem

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Blå blå vindar och vatten

Det snöar ute. Idag igen. Fy fan.


Jag drar ner rullgardinen och drömmer mig bort till sommar och hav. Blått är så otroligt roingivande och spås dessutom bli sommarens färg no. 1. Ikea har nyligen lanserat en textilkollektion i en romantisk kombination av blått och vitt och i juni kommer en limiterad designkollektion med det talande namnet "Kollektion blå".


Bilder: 1. Soulhunting & 2. ikea livet hemma


Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!

bloglovin

 


Tavlor i grupp

Många av er gillade tavelväggen i trappan och jag tänkte att det kunde vara kul att visa lite fler förslag på hur man kan gruppera tavlor. Det finns många sätt man kan tänka på- det är exempelvis vanligt att man väljer ramar i samma färg eller placerar dem så att de tillsammans bildar en större rektangel för att skapa ett mer enhetligt uttryck. Man kan också uppnå detta genom att låta färgerna på bilderna gå ton i ton och kanske experimentera mer med ramar istället.

Mer inspiration till tavelväggar hittar du här!

Bild: 1. The Decorista 2. Magnus Selander/ sköna hem 3. room by sofie 4. Marcus Design

Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin

Delightfull lamps

Portugisiska lampföretaget Delightfull lamps gör verkligen LÖJLIGT snygg belysning inspirerad av 30-,40- och 50 tal. Ni fick se ett litet smakprov igår och här nedan syns fler godbitar, dessa lampor fyller inte bara en praktisk funktion- de är mer som vackra konstverk. Designen har också en touch av jazz och zoul, flera av lamporna är exempelvis döpta efter kända artister och en är till och med inspirerad av Amy Winehouses välkända frisyr!

Jag undrar vem som har gjort den snygga stylingen, den känns väldigt skandinavisk tycker jag- någon som vet?

Bilder: Delightfull lamps
Prenumerera på inlägg från Kreativ inredning!
bloglovin