Knoppiga höstnyheter

knoppar
Som jag har nämnt tidigare är knoppar ett förträffligt sätt- och billigt sådant- att förnya sina möbler på. Bland inreda.coms nyheter hittade jag en hel uppsjö roliga, fina och dekorativa knoppar från bland annat Lisbeth Dahl, Madamde Stoltz och House Doctor! De kostar mellan 35 och 80 kr och fraketen ligger på 39 kr (oavsett hur stor beställing du gör). I mitt kollage ser ni ett urval av dem, min personliga favorit är nog siffran:-)

Vin, vin jag vill ha mera vin

Det är otroligt svårt att hitta snygga vinställ har jag märkt. De flesta är väldigt fula, tråkiga och tar mycket plats. Helst skulle man ju ha en egen liten mysig vinkällare i nåt trevligt valvformat rum med tegelväggar men var sak har sin tid:-) Hittade i alla fall några snygga att underhållla sig med fram till dess!

Bild. Alvhem mäkleri
Fastnade med en gång för den här idén med att använda tegelkonstruktionen som vinställ. Det ger en härligt rustik känsla och är en utmärkande inredningsdetalj bara i sig själv.
Bild: Pack & Rack

Det här coola vinstället kommer från Svenska Pack and Rack. Tack vare designen med ett hyllliknande koncept med hål i kan det användas på flera olika sätt- kolla själv in på hemsidan!
Bild: Menu

Det här vinstället från märket Menu kan du exempelvis hitta här. Det är väldigt prisvärt och jag tycker verkligen designen är häftig. Stället är gjort i nylon och konstgummi och fästs enkelt på väggen med två skruvar.

Herta

Jag upptäckte nyligen butiken Herta som ligger på S:t Eriksgränd i Uppsala. Det visade sig vara en riktig skattkammare! De säljer i första hand kläder och accesoarer från nordiska märken, men en trappa upp har de inredning också. I sortimentet finns bland annat Day home, Olsson & Jensen, Nordal och Husedoctor. Inte så billigt alltså men väldigt snyggt! Gillar dessutom sättet de presenterar inredningen på och blandningen av olika stilar. Inspirerande!

Bilder: Kreativ inredning

Toaspaning

Jag var i Göteborg i helgen och stötte på flera trevliga toaletter. Det är sån där onödig lyx som jag uppskattar och som förhöjer uteställets/restaurangens/caféets inredningsfaktor med tusen. Det finns inget tråkigare än att komma till ett flashigt, snyggt inrett ställe och så är badrummet heltrist eller rentutav skabbigt. Anyway här kommer gobitarna från helgen, kanske kan du hitta lite inspiration till ditt eget badrum!

Bild: Stureplansgruppen

På utestället "Push" kan man inte missta sig om var det är upptaget. Lägg också märke till den fina mosaiken på golvet som bildar en stor ros. Hela toalettutrymmet är dessutom stort och härligt- precis som en tjejtoa skall vara!Bild: Kreativ inredning

På restaurangen "Incontro" åt jag en fantastisk italiensk söndagsbrunch! På deras toalett hittar man dessa fina väggvaser, ett koncept som jag förövrigt hissade här på bloggen i juni. Över varje toalettsits finns dessutom utdrag från rikiga låtklassiker skrivna, en riktig toppenidé om man inte har helkaklat i sitt badrum. Antingen skriver man själv med hjälp av schabloner eller så kan man använda väggstickers.


Bild: Kreativ inredning

"Le pain francais" har flyttat in i Café Vallgatans gamla lokaler och gett stället ett rejält ansiktslyft. Det har blivit riktigt fräscht och mysigt med mycket sammet och fina svartvita fotografier på väggarna. Toaletten var i samma anda, men jag fick tyvärr inte med mig något foto därfrån. Det jag gillade bäst var att man hade satt upp ett foto med ljus bakom ovanför toalettstolen- belysning och konst på samma gång! Tycker det är synd att många är så fega med att ha konst i badrummet, det är en riktigt höjdare.