Carat

Orrefors är en klar favorit när det kommer till glas, de har en massa fina serier i olika stilar. Det nyaste tillskottet är "Carat Bar" designade av Lena Bergstöm. De finns i fyra olika storlekar och kostar ca 400 kr/ styck. Serien känneteckas av den lyxiga fasett- och olivslipade botten och jag tycker verkligen om kontrasten mellan den hårda, tunga och kantiga foten mot den mjukt formade kupan. Designen är, inte helt otippat, inspirerad av juveler och ädelstenar. Till serien "Carat" hör även ljuslyktor och tre varianter av otroligt snygga proppar för vin- och barflaskor. Alla delar hittar du bland annat här.


Bild från Orrefors. Fotograf: Jonas Lindström. Glasen som visas på bilden är från vänster det mindre old fashioned, highball och cocktail.

Bild från Orrefors. Fotograf: Jonas Lindström. På bilden syns kristalpropparna (också kallade "stoppers") New york, Tokyo och Stockholm.


Mitt senaste inköp..

När jag var på Moderna museet stötte jag av en slump på de fina planscherna med Andy Warhol citat som jag har suktat efter. Blev jätteglad och kunde förstås inte låta bli att slå till! Det fanns fyra varianter att välja på och på de jag bestämde mig för står det: "In the future everybody will be world famous for fifteen minutes" och "I like boring things". Gillar den enkla, grafiska designen vilket gör dem otroligt lättplacerade. Har tyvärr ingenstans att ha dem just nu så jag fick sno en bild från Alvhem för att visa upp dem! Utställningsplanscher, som säljs på alla museeum, är ett toppenbra sätt att hitta billig och snygg konst att pryda väggarna med. Mina kostade ynka 98 kr/ st och det brukar ofta vara däromkring priserna ligger. Om du inte har vägarna förbi Stockholm har moderna museet en webbshop där de säljer ett urval av planscher och lite annat smått och gott.

Bild: Alvhem mäkleri

En annorlunda stol

När jag var på restaurang nyligen uppmärksammade jag de annorlunda stolarna vars rygg och sits var klädda olika, men ändå mathande, tyg på rygg och sits. Resultatet tycker jag blev en fin och spännande kombination som sticker ut på ett riktigt snyggt sätt. Många stolar kan man klä om själv med hjälp av en redig häftpistol, det tycker jag inte man skall vara rädd att ge sig på. Bra att tänka på är att ha ett mer slitstarkt tyg till sittdynan eftersom den är mest utsatt.


Bild: Kreativ inredning

En illustratör att lägga märke till

I senaste numret av ELLE fick jag syn på en intressant illustration av Laura Laine och beslöt att kolla upp henne lite närmare. Hon är ursprungligen från Finland och har gjort jobb för bland annat Escada, Tommy Hilfiger, NY times och Zara. Inte helt otippat har hon specialicerat sig på modeillustrationer. Har svårt att bestämma mig för om jag gillar hennes stil eller inte, tycker ofta kvinnorna ser lite spöklika ut i ansiktetm en å andra sidan gillar jag detaljrikedomen och mystiken. Mina favoriter i hennes portfolio är de som blandar detaljer i färg med svartvitt, älskar den kombinationen! Ett urval av hennes verk kan du köpa här, via DARLING management. Företaget drivs av en svenska och representerar flera begåvade illustratörer inom mode och reklam samt grafiska designers.I shoppen finns inte hennes bästa bilder, ialla fall inte enlig mig. Men eftersom shoppen är helt ny är det sannolikt att sortimentet snart kommer att utökas.

Glasballonger som uppmuntrar till drömmar

När jag var på Nationalmuseum i Stockholm i helgen fick jag syn på dessa finfina glasballonger i deras affär. De underbara skapelserna är gjorda av glaskonstnärerna Rolf Svartström och Gunilla Kihlgren och syftar till att uppmuntra människor att hålla fast vid sina drömmar! En alldeles egen färgglad ballong får du för 2830 kr.

Bild: Kreativ inredning


Inredning á la Fahrman

Den kända modebloggerskan Sofie Fahrman delade nyligen med sig av ett roligt inredningstips; att rama in en snygg sjal. Här ovan ser ni hennes nyinramade Hérmes sjal med avbildningar av gamla, charmiga bilar. Den faller inte riktigt i min smak men jag gillar idén! Ett exempel på samma princip hittade jag på Sköna hem.

Bild: Sofie Fahrman //Sofies snapshots
Bild: Martin Cederblad / Sköna Hem

Den här vackra, antika spetssjalen som hänger över sängen kommer verkligen till sin rätt i den här miljön med härlig stilblandning!


Kreativa bibliotek


Bibliotek har en speciell känsla över sig, nästan som magi. Jag skulle gärna ha ett hemma med en stor mysig fåtölj och stege för att nå även de högsta hyllorna (och för att det är så fint!). Tänk att sitta där i lgn och ro med en kopp te om höstkvällarna och insupa kunskap och äventyr- underbart! Här kommer lite biblioteksinspiration som jag gillar:

Bild: The Selby

Filmmakaren Albert och hans fru Gillian, som är psykolog, har ett hemmabibliotek som kännetecknas av en bohemisk, hemtrevlig röra. Här hitar man mörka träslag, oljelampor och prylar från golv till tak.


Bild: The Selby
I ett bibliotek måste man ju ha fina böcker! I den franska modeskaparens Jeanne Lanvins privata bibliotek finner man dessa vackra skatter. Om man äger såhär fina böcker kan man gärna låta dem vara ännu mer synliga och ligga framme eller ha dem på en tavellist tycker jag.


Bild: Stile of design

För pedanten kanske det här kan vara något. Vad man än tycker så ger det ögat en intressant och annorlunda upplevelse..


Foto: I appreciate that

Det här hemmabiblioteket har en skön blandning av modent och gammalt, vilket ger upphov till en mysig atmosfär.